QGIS (software GIS OpenSource) per processar les dades que mostrarà el visor web.
POSTGRESQL (amb extenció POSTGIS), és un sistema de gestió de base de dades OpenSource dirigida a objectes que permet fer consultes SQL de caracter espacial.
Uso HTML5, CSS3, JQUERY(javascript), PHP per crear aquest visor web.
Obtenció de dades (format shape,csv,kml,...) a través de diferents webs d'informació geoespacial de domini públic (ICG, ACA,...)
Usant QGis (software opensource GIS) modifico les dades obtingudes i les processo per tal que el visor web les mostri correctament.
Les dades processades les passem a format SHAPE, format que ens facilita l'exportació a la base de dades POSTGRESQL
Creem les taules (clau primaria i/o secundaria) a la Postgresql. L'extenció PostGIS permet que cada element de la taula tingui una geometria que permet relacionar-les espacialment
Importem del QGis a la Postgres les dades en format shape. Un cop importades les podem ja consultar i/o omplir taules creades amb aquestes dades.
Un cop tenim totes les capes del QGis a la base de dades ja podem realizar consultes SQL i ja estan preparades perqué es comuniquin amb la web via PHP
Amb HTML5 creo la major par del contigut i de la estructura del visor web, i amb CSS3 creo el disseny i color a tota aquesta estructua.
Amb JAVASCRIPT (JQuery) creo els esdeveniments i dinamisme del visor web. LEAFLET és una llibreria de JavaScript que permet treballar amb geometries (format GeoJson) i visualitzar-les a un mapa
PHP s'executa en el servidor i permet que la informació vagi dinàmicament del la WEB a la BASE DE DADES i viceversa. També uso AJAX (javascript) per actualitzar contingut WEB sense tornar a carregar la pàgina
La majoria de Hostings estàndards no permeten usar una bases de dades Postgresql i, per tant, només he tingut l'opció d'adquirir un VPS i programar-lo de zero per poder muntar una Postgresql amb extensió PostGIS.
El Sistema Operatiu del VPS és un Ubuntu 21.10 i he instal·lat manualment un servidor HTTP Apache. També he instal·lat PHP 8.1.1 i una base de dades PostgreSQL perquè la meva web pugui funcionar.
Un cop el servidor està a punt i tots els permisos de Linux estan activats he transferit els arxius de la meva web via FTP usant el FileZilla al VPS per poder activar la web.
El domini o DNS d'una web és un sistema de noms associats a la IP del meu VPS. Que fa que sigui més fàcil de buscar per internet que no posar la IP del VPS cada cop que es vulgui entrar a la Web.
Un cop comprat el Domini he fet tots els canvis necessaris per associar el DNS a la IP del meu VPS per què així en buscar per internet el domini es vegi la web activada del VPS.
Finalment, un cop activat el DNS, ja es pot visualitzar la web per qualsevol explorador només escrivint el domini que he adquirit.